Bilder från Hosjö tagna under 1900-talets förra del av
kusinernas morfar Joel Eklund


En jämförelse med hur det såg ut på samma ställen i skiftet augusti-september 1998 går att få genom att klicka här. Två vyer är inte med där, vid Tallbacken var allt väsentligt helt dolt av träd och buskar och Korsnäs station är riven och på platsen var det bara en tom yta.
Mjölnargårdarna i Hosjö, familjen Eklunds hus längst till vänster. Alla husen på bilden är nu rivna. På platsen för Eklunds hus finns ett servicehus.
Anders Joel Eklund var bagarmästare och hans bageri låg inne på gården till vänster om huset. På husets gavel fanns ett kafé med brödbutik, ingången dit ses på bilden.
Joel Eklund hade fotografering som hobby och bilderna på denna sida är vykort som han gav ut under eget förlag, A.J. Eklunds förlag.
 
Hosjö kyrka, till utseendet lika idag. På kyrkogården finns Eklunds familjegrav och även Larssons grav.
Prästgården i Hosjö, ser också likadan ut idag.
Tallbacken. De flesta husen på bilden finns fortfarande kvar.
Sandvikens herrgård (nu borta) sedd från badplatsen Sandlandet som fortfarande används.
Från Svallet i Uddnäs. Vägen är, den nu gamla, Hedemoravägen sedd i riktning mot Hosjö. De två husen på bilden finns fortfarande kvar. Till vänster om bilden ligger i dag Proffes sommarstuga.
Intill Hosjö ligger Korsnäs som hade denna järnvägsstation. Den revs för många år sedan.
Detta hus (kallat "Sjörövarborgen" i folkmun), som ligger, på en liten ö, mitt i Strömmen i Korsnäs, finns fortfarande kvar.

Till hemsidan